Programma

Mauvais Coton (FR)

Culbuto

Een man heeft zich in een tuimelaarsmast gehesen. Kom naar Festival ZomerBries Ede en kijk naar de indrukwekkende acrobatiek. 

Tot wat zijn we in staat? Een man en zijn mini-me (een pop), zoeken de grenzen op. Hij houdt ervan het leven uit te dagen. Zoekt grenzen op die tot 360 graden reiken, onderzoekt of je kunt vliegen en speelt met de instabiliteit. Een spektakelstuk met een gigantische ‘mat culbuto’, een tuimelaarsmast. Een ding is zeker: alles beweegt de hele tijd! 

Les Goulus (FR)

Horsemen

De Franse groep Les Goulus brengt tijdens Festival ZomerBries Ede Horsemen, waarbij eens goed gelachen wordt met het wereldje van de paardendressuur.

Drie gekke mannetjes op schattige minipaardjes maken zich klaar voor de volgende Olympische Spelen. De mannetjes vormen een beeld van de Franse mensen, gezien door “anderen”: arrogant, zelfverzekerd en bijna onaangenaam. Kom ook naar Festival ZomerBries Ede en je bent verzekerd van één en al hilariteit.   

Video

Ropetheatre (D)

The Boxer

Ze droomt van haar grote wedstrijd! Maar voordat ze haar tegenstander kan tegengaan moeten er hinderissen overwonnen worden, zoals touwen beklimmen én balans vinden. De reis naar dé wedstrijd zit vol met dans, springen, humor en acrobatiek. 

Theater Gajes (NL)

When Thomas met Julie

Een bizarre romantische komedie op stelten.  Met dit klungelige liefdesverhaal brengt Theater Gajes een voorstelling over gelukkig zijn zonder uit te blinken. Tijdens Festival ZomerBries Ede kun jij het avontuur meemaken.

When Thomas met Julie is een bizarre romantische komedie op stelten. Met dit klungelige liefdesverhaal brengt Theater Gajes een voorstelling over gelukkig zijn zonder uit te blinken.

Thomas is de onhandige eigenaar van een saunacomplex. Als op een dag de Franse schone Julie een bezoek brengt, valt hij op slag voor haar. In zijn pogingen haar te versieren gaat nogal wat mis en de sanitaire voorzieningen lijken ook al niet mee te werken. Is Thomas goed genoeg zoals hij is? En valt de elegante Julie voor de onhandige escapades van Thomas?

When Thomas met Julie is een muzikale en komische straattheaterproductie waar het publiek zich middenin de bizarre wereld van Thomas begeeft. Personages op stelten in exorbitante kostuums en het ene na het andere sanitaire ongemak maken de voorstelling tot een avontuur voor jong en oud.

Video

Theatre Caricature

Karikatuur (NL)

Ben jij erbij tijdens Festival ZomerBries Ede? Dan kan het zomaar gebeuren dat er in dit theater een karikatuur van jou voorbij komt! Je karikatuur wordt direct geprint én mag je mee naar huis nemen.

Harold tekent digitale karikaturen in zijn mobile printshop tijdens Festival ZomerBries Ede. Terwijl Harold digitale karikaturen tekent, staat zijn assistent stand-by om het vrolijke portret af te drukken.

Video

Max Moolenaar (NL)

Theaterdier

Het theaterdier is een beest van een acteur én kan niet zonder publiek. Hij leeft van literatuur, kunst, theater én blaadjes sla. Ontdekt, voel en volg het theaterdier tijdens Festival ZomerBries Ede!

Te eigenwijs voor het circus heeft hij zichzelf geregisseerd en gedomesticeerd. En is uitgegroeid tot een fenomeen in de categorie ‘non stop theater’. Dus mensen, ontdek, ruik, voel en volg het theaterdier. Ja u begrijpt het goed, u kunt gerust meerdere keren komen kijken, want net als in het echte leven is geen moment hetzelfde.

Video


Juliette Calis

Workshop Styrofoam printing

Met styrofaom plaat (soort piepschuim) kun je op heel gemakkelijke wijze fantastisch mooie prints op papier, doek en karton drukken. Kom op 24 juni naar de workshop van Cultura om een fraaie print te maken, die je na afloop mee naar huis mag nemen.

Chonk (NL)

De typemachine

De Typemachine staat voor heerlijk typeplezier bij de sfeervolle bakfiets. De verschillende  typemachines worden vergezeld door een pick-up, zodat men lekker op de maat van de  jaren 70/80 songs kan mee typen! Kunst om te kijken, kunst om te doen!

Er was eens… lang geleden een machine waarmee men van alles typte. Sprookjesachtige verhalen. Intieme, lange brieven aan geliefden. Zakelijke contracten. Wonderlijke poëzie. Boeken van hoogstaande kwaliteit en nog veel meer. Stap in een stukje geschiedenis van de schrijvende mens en ervaar zelf: ‘De Typemachine’. ‘De Typemachine’ staat voor heerlijk type-plezier bij onze sfeervolle bakfiets. De verschillende typemachines worden vergezeld door onze platenspeler zodat men lekker op de maat van jaren 70/80 songs kan mee typen!

Neem een papiertje - Kies een typemachine - Type je wens of wijsheid - Doe deze in de doos (geef) - En pak je nieuwe wijsheid (neem)


De Circusknecht (NL)

Dieromdom

Draai maar mee in de draaimolen van de Dieromdom. Klim op de rug van Domdim de Olifant, Zine Zwaan, Pjerke Paard of Swali Struisvogel. Al fietsend  speelt muzikant Johan de Circusknecht de vrolijkste deuntjes op zijn accordeon. 

Video


TG Dapper (NL)

Caleidoscoop

Een roterende spiegelcabine met een onvoorstelbaar diepte effect, letterlijk en figuurlijk. Voor de één een betoverende carrousel, voor de ander een wonderlijke tijdmachine. Voor allen een fascinerend panoramische ervaring. Voor jong en oud.

De installatie bestaat uit een draaibare, symmetrische cabine waarvan de binnenzijde bekleed is met spiegels. De vier zijden van de cabine bestaan uit openslaande spiegeldeuren die de buitenwereld 'caleidoscopisch' reflecteren als gevolg van de (trage) draaiing.

In de aanvankelijk gesloten cabine worden de bezoekers (1 tot 3) hun eigen performers en eenmaal geopend vormt elke omgeving een ander decor. De caleidoscopische 'belevenis' duurt enkele minuten, maar geeft het gevoel van oneindigheid…

Alle techniek wordt aangedreven door middel van zonne-energie en menskracht.

Afvalbutlers

Hondenpoep? Zwerfaval? Problemen met grof vuil? De Afvalbutlers weten raad én kunnen met hun vakkennis, creativiteit en uitgebreide toolkit orde in de chaos scheppen. Tijdens Festival ZomerBries Ede maken zij jou bewust van afval. 

Happy Kids

Schminken

Laat je schminken tijdens Festival ZomerBries Ede. Tussen 12:00 en 17:00 uur zitten leidsters van Happy Kids Kinderdagverblijf en BSO klaar om je om te toveren tot bijvoorbeeld een prinses, clown of spiderman. Hoe wil jij geschminkt worden?