Programma

Foolpool

Mechanical Creatures

Herders proberen een kudde mechanische wezens op koers te houden. De een breekt weg, de jongere valt achter. Moeten ze van het ene weiland naar het andere, moeten ze via een weg alleen bergafwaarts of nemen ze de weg naar het slachthuis? Zwetend en zoemend, banen de dieren zich een weg naar een onzekere toekomst. Gisteren modern, vandaag niets anders dan schroot…de harde werkelijkheid van onze tijd. Gerecyclede fietsen komen tot leven en vormen een visualisatie van de technische vooruitgang. De installaties zijn een weerspiegeling van de up-to-date manier van omgaan met schaarse middelen en een kritiek op ons blind vertrouwen in technologie.

Tetro Pavana

Le Ballerine

Uit welke wonderlijke balletvoorstelling zijn deze danseressen weggelopen? Wanneer Le Ballerine hun pirouettes gaan draaien, bewegen de fantastisch gekleurde rokken op spectaculaire wijze mee. Wolken van tule golven en wervelen synchroon of juist tegen elkaar in, op de klanken van de muziek. Het valt niet mee om op spitzen te balanceren, maar met behulp van de aanwijzingen van de balletjuffrouw komt die ingewikkelde choreografie volledig tot zijn recht, toch?

Rimpels

Kunstenaarsduo Kiushu

Luister naar de kerktoren van Ede. Hij heeft je veel te vertellen. In zijn rimpels zit zijn verhaal verborgen. Ga mee in de spelonken van zijn herinneringen en voel zijn gewelf resoneren, zijn toren mijmeren en zijn carillon zingen. Kerkrimpels is een audiotour rondom en op de Oude Kerk in Ede.

Di Filippo Marionette

Hanging on a thread

Vroeger speelde we allemaal wel eens met poppen toch? Ja, ook de mannen hebben wel eens met poppen gespeeld… maar waarschijnlijk niet zoals Filippo. Bij deze show vergeet je dat de poppen aan een draadje hangen en om nog maar niet te beginnen over al de verschillende poppen!

Grand Piano

Meneer Dinges

Heb jij altijd al op een enorme piano willen spelen? De interactieve Grand Piano is een muzikaal klimtoestel dat geschikt is voor kinderen en volwassenen. Op de bewegende toetsen (één octaaf) kun je lopen en springen. De toetsen kunnen ook op afstand bediend worden door Meneer Dinges die zo een muzikale dialoog met je aan kan gaan. De Grand Piano daagt uit en verrast. Klim er op, bespeel hem en heb plezier.

Video

Gijs van Bon

Blom

Blom is een traag achteruit rijdende zandtekenmachine. Op straat tekent hij met zijn lange arm, gevuld met zand, een prachtig kunstwerk: een breed bloementapijt, een slinger van klimop of een wolk van hartjes. Jij kunt de tekening vervolgens met gekleurd zand inkleuren. Kleine emmertjes gekleurd zand worden naast de tekening geplaatst waarmee jij je hart kunt ophalen. Een maal achtergelaten vergaat de tekening door mens, natuur en tijd en rest alleen nog de herinnering.

Restvorm

Tetratown

Kom op bezoek in TetraTown en laat je verrassen. Weet jij wat je allemaal kun maken van een melkpak? Het is een complete recycle wereld. Neem plaats in onze Tetra-strandstoelen onder de Tetra-parasol. Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan kun je je eigen hoed op pet fabriceren. Wil jij de hele zomer je eigen, fasionable, duurzame en eco-hippe hoed dragen? Kom dan langs in TetraTown!

Video

Actic

Canta XL

De Canta is het oude alom bekende 45km/u wagentje dat ook op het fietspad mag rijden. Neem plaats in het karretje en volg de instructie die uit de TomTom komen. De Canta XL zal gaan draaien en wanneer de haren en oogleden omhoog hangen wordt er een foto gemaakt. Je draait verder aan het stuur en de Canta XL komt weer rechtop. Uit de TomTom klinkt: ‘bestemming bereikt’. Nu kun je veilig uitstappen en de gemaakte foto gaan bekijken.


Video

Horses of Menorca

Tutatis

Paarden van Menorca is een persoonlijke kijk op het Menorcaanse feest. Een voorstelling die de primitieve dierlijke aard van het paard herschept en het gewicht van traditie in een hedendaagse voorstelling terugwint.


Zweeds renspel

Ben jij een echte boekenkenner? Of houd je juist erg van rennen? Doe dan mee met het Zweeds renspel! Ren en vind het goede antwoord op de vragen. Als je alle antwoorden goed hebt, krijg je een kleine verrassing.