GRATIS
ZATERDAG 25 JUNI
12.00 - 17.00 UUR

Programma

Tetro Pavana

Le Ballerine

Uit welke wonderlijke balletvoorstelling zijn deze danseressen weggelopen? Wanneer Le Ballerine hun pirouettes gaan draaien, bewegen de fantastisch gekleurde rokken op spectaculaire wijze mee. Wolken van tule golven en wervelen synchroon of juist tegen elkaar in, op de klanken van de muziek. Het valt niet mee om op spitzen te balanceren, maar met behulp van de aanwijzingen van de balletjuffrouw komt die ingewikkelde choreografie volledig tot zijn recht, toch?

Foolpool

Mechanical Creatures

Herders proberen een kudde mechanische wezens op koers te houden. De een breekt weg, de jongere valt achter. Moeten ze van het ene weiland naar het andere, moeten ze via een weg alleen bergafwaarts of nemen ze de weg naar het slachthuis? Zwetend en zoemend, banen de dieren zich een weg naar een onzekere toekomst. Gisteren modern, vandaag niets anders dan schroot…de harde werkelijkheid van onze tijd. Gerecyclede fietsen komen tot leven en vormen een visualisatie van de technische vooruitgang. De installaties zijn een weerspiegeling van de up-to-date manier van omgaan met schaarse middelen en een kritiek op ons blind vertrouwen in technologie.

Rimpels

Kunstenaarsduo Kiushu

Luister naar de kerktoren van Ede. Hij heeft je veel te vertellen. In zijn rimpels zit zijn verhaal verborgen. Ga mee in de spelonken van zijn herinneringen en voel zijn gewelf resoneren, zijn toren mijmeren en zijn carillon zingen. Kerkrimpels is een audiotour rondom en op de Oude Kerk in Ede.